Krok 2: Posouzení souladu s GDPR

Po zmapování zpracovatelských činnosti a shromáždění příslušných dokumentů, je třeba posoudit, zda stávající způsob zpracování osobních údajů vyhovuje podmínkám GDPR. Cílem posouzení je identifikovat možná porušení GDPR a navrhnout příslušná nápravná opatření včetně jejich prioritizace dle závažnosti možných dopadů porušení GDPR. V rámci této fáze je třeba posoudit zejména následující:
  • Specifikaci účelů zpracování a zajištění příslušných právních základů zpracování
  • Rozsah zpracovávaných osobních údajů, zda nejsou zpracovávány nadbytečné údaje
  • Specifikaci doby zpracování a procesy při ukončení zpracování
  • Nastavení postupu zpracování, zda vyhovuje všem principům GDPR
  • Existenci a náležitosti smluv s externími zpracovateli
  • Plnění informační povinnosti vůči subjektům údajů a podmínky sběru souhlasů
  • Procesy k zajištění práv subjektů údajů
  • Splnění podmínek pro ustavení pověřence pro ochranu osobních údajů
  • Nutnost provedení analýzy rizik
  • Bezpečnostní opatření
  • Procesy pro identifikaci a hlášení bezpečnostních incidentů

Máte dotaz nebo zájem?
Kontaktujte nás

Chat online

Chatujte s námi online a získtejte tak okamžitou odpověď

Zavolejte nám

+420 463 030 920

Pošlete nám e-mail

Napište nám Vaše dotazy, nebo poptávku

Zašlete mi návrh servisní smlouvy.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 
 
Pole označená * jsou povinná.
Vyplněním formuláře prostřednictvím webových stránek společnosti Versino CZ, s.r.o. poskytujete své osobní údaje dle ustanovení § 4 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Společnost Versino CZ, s.r.o. si uvědomuje důvěrnost osobních údajů a respektuje právo na soukromí svých partnerů.

Aktuality

info@versino.cz | tel. +420 463 030 900
[Error loading the WebPart 'LanguageSelection' of type 'languageselection']
SAP Gold Partner
[Error loading the WebPart 'LanguageSelectionDrop_down' of type 'languageselectiondropdown']