27.10.2021
Nejen prací živ je člověk. Využili jsme krásného počasí říjnového babího léta a vyrazili po delší době zase všichni společně stmelit kolektiv a nasbírat síly na závěr letošního roku. Tentokrát na jižní Moravu do rodinného vinařství VICAN. Pro nezasvěcené malá nápověda – Vinařství roku 2019 a 3BOBULE.

Vyzkoušeli jsme si sběr hroznů na vinohradě, kde někteří z nás zdatně sekundovali profesionálním sběračům až se začali bát o své nesesbírané řádky. Bylo vidět, že nás to opravdu baví.
Se zájmem jsme sledovali první fázi zpracování hroznů s odborným výkladem hlavního sklepmistra a samozřejmě při tom usilovně testovali. Obvykle se v našem oboru považuje testování za nudnou záležitost, tady to však byla skvělá zábava, u které nikdo nesměl chybět.
Za odměnu jsme si každý vyrobil vlastní víno. Ve skutečnosti šlo jenom o etiketu pro osobní láhev Frankovky Rose, to však nijak nesnížilo kreativní úsilí všech zúčastněných. Od základní myšlenky k návrhu, realizaci a skvělému výsledku do 60 minut. Objevili jsme mezi námi několik skrytých talentů, kteří své nadání umně maskují za činnost aplikačních konzultantů nebo programátorů.
Jako doplňkovou aktivitu, jsme si mohli vyzkoušet výrobu korbáčíků, mimochodem ve vinařství Vican jich vyrobí v hlavní sezóně až 40 kg za den a to ručně. Vybraní jednici byli tak šikovní, že na místě dostali nabídku na pomoc v letní sezóně, až je práce v IT přestane bavit.
Starali se o nás prostě báječně a už se všichni těšíme na další příležitost okusit VENI VIDI VICAN
Všem vřele doporučujeme navštívit https://www.vican.wine.